Satriecoši garšīgs pīrāgs ar smilšu mīklu, maigu ābolu – krēma pildījumu un kraukšķīgu virsmu. Patiešām karaliski!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
85 g sviests
1 ola
1 ēdamkarote krējums
1,5 glāze miltu
¼ glāze cukurs
3 tējkarotes cepamais pulvers
Šķipsniņa sāls
Pildījumam:
700 g āboli
1 ēdamkarote sviests ar kaudzi
200 g cukurs
Kanēlis pēc garšas
Pārliešanai:
2 olas
180 g krējums
100 g cukurs
2 ēdamkarotes milti
Vanilīns pēc garšas
Drupačas virsmai:
110 g sviests
½ glāze cukurs
1 + ¼ glāze miltu
3 tējkarotes cepamais pulveris
Pagatavošana:
Mīkla. Izkausē sviestu, pievieno olu, skābo krējumu, cukuru, sāli. Samaisiet un pievienojiet miltus ar cepamo pulveri. Mīciet mīklu.
Pildījums. Ābolus sagriež plānās šķēlēs, pievieno cukuru, sviestu un vāra uz lēnas uguns apmēram 7-10 minūtes. Sautēšanas beigās pievieno kanēli.
Pārlējums. Sakuļ olas, pievieno skābo krējumu, cukuru, miltus, vaniļu. Visu kārtīgi samaisa.
Virsmas apkaisīšanai. Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru, miltiem, cepamo pulveri. Veido drupačas.
Ielieciet mīklu noņemamā formā, izveidojiet apakšu un malas. Ielieciet pildījumu, virsū pārlejie ar sagatavoto masu, virsu apkaisa ar drupatām.
Cep 180 grādos 50-55 minūtes. Ja augšdaļa ātri paliek tumša, pārklājiet to ar foliju.
Labu apetīti!
avots: vranya.net